Naast strips tekenen ben ik ook beschikbaar als Freelancer voor webdevelopment en programmeerwerk.

Mijn achtergrond zit in een combinatie van Backend en Frontend werk. Oorspronkelijk heb ik Technische Informatica gedaan en vervolgens doorgegaan met Multimedia en Vormgeving aan de Hanze Hogeschool Groningen.

Vervolgens heb ik door de jaren heen verschillende opdrachten gedaan voornamelijk op het gebied van websites ontwerpen en bouwen. Maar ook mobiele apps en specifieke code oplossingen.

Door mijn brede ervaring ben ik breed inzetbaar en kan ik vrij snel verschillende systemen werken en aanpassingen maken. Echter heb ik door de jaren heen wel de nodige specialisaties opgedaan welke mijn voorkeur hebben om mee te werken.

Django

Gebasseerd op Python, een programmeer taal ontwikkeld door Nederlander Guido van Rossum, Django is een framework bedoelt om snel maatwerk systemen neer te zetten. Hierbij valt te denken aan Agenda systemen, Voorraadbeheer, Specifieke Planningstools, etc. Maar het kan ook fungeren als REST backend voor mobiele applicaties. Het is ook mogelijk om inhoud alvast in te vullen terwijl de rest van de logica wordt uitgewerkt, wat ontwikkeltijd versneld.

Wagtail

Wagtail is een CMS gebasseerd op Django. Grote voordeel ten opzichte van WordPress is dat pagina’s beter op maat gemaakt kunnen worden wat betreft invoervelden. Daarnaast is het geheel veel sneller kwa laadtijden. Verder is het beheer zeer intuitief en is het goed te combineren met bijvoorbeeld Oscar.

Oscar

Webshop oplossing gebasseerd op Django. Belangrijk voordeel hier is dat het eenvoudig is om maatwerk business logic toe te voegen aan de webshop. Dit maakt het zeer geschikt voor webshops met hele specifieke wensen. Dit zonder dat er onnodige load bij komt op de server.

Cordova

Mobiele apps zijn de manier om extra features te bieden, maar met verschillende mobiele telefoons is het best een investering om voor alle platformen een apparte app te maken. Met behulp van Cordova is het mogelijk om webtechnologie te gebruiken om apps te maken die werken op alle grote mobiele platformen. Dit betekend wel een kleine inlevering op grafische performance dus het is niet geschikt voor games, maar voor informatieve apps of invul apps is het ideaal.